Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Tunceli’de: Gülistan Doku’yu arama çalışmaları sürüyor, Zaynal Abakarov’un tutuklanma talebi reddedildi

Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’dan 5 Ocak’tan beri haber alınamıyor. Arama çalışmalarında 207’nci gün geride bırakılırken, Tunceli’deki Uzunçayır Baraj Gölü’nde tahliye çalışmaları sürüyor. Günlük bir metreye yakın suyun tahliye edildiği gölde, suda gözle görülür bir azalma sözkonusu. Devlet Su İşleri Müdürlüğü çalışanları, gölün eylül ayına kadar boşalacağını söylüyor. Medyascope’tan Hazar Dost, Tunceli’de Gülistan Doku için yapılan arama çalışmalarına katıldı. 

AFAD yetkilileri, arama çalışmalarının yedi aydır yapıldığını, daha önce bu kadar uzun bir arama yapmadıklarını söyledi. Yetkili, “ROV cihazıyla da dalgıçlarla da tüm bölgeye bakıldı. Gülistan burada olsa bu zamana kadar bulurduk” dedi.

Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku ise şüpheli Zaynal Abakarov’un Gülistan’ı daha önce iki kere alıkoyduğunu, Doku’nun arkadaşlarının daha önce bu duruma tanık olduğunu ve zanlının tutuklanması için savcılığa başvurduklarını söyledi. Fakat savcılık, Abakarov’un tutuklanma talebini 28 Temmuz’da gerekçe göstermeden reddetti.

Ne olmuştu?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla görüşen Gülistan Doku’nun ailesi, cinayetten şüphelendiklerini belirtmişti. Soylu, ailenin içini rahatlatmak için barajın boşaltılmasının talimatını vermişti. Tunceli Devlet Su İşleri Müdürlüğü yetkilileri, barajın tahliyesi hakkında “Şu an üç türbin suyun tahliyesine başladı. Günde yaklaşık 70-100 santimetre su tahliye edilecek” demişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler