Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gülistan Doku soruşturmasının şüphelisi Zaynal Abakarov sorgulanacak: Şüphelinin telefon sinyalleri, Gülistan Doku’nun telefonundan gelen son sinyallerle aynı bölgeyi gösteriyor

Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’dan 5 Ocak’tan bu yana haber alınamazken, arama çalışmaları Uzunçayır Baraj Gölü ve Sarısaltuk Viyadüğü çevresinde devam ediyor. Soruşturma dosyasına son olarak eklenen, “Zaynal Abakarov’un Gülistan Doku’yu darp ettiği ve iki gün boyunca alıkoyduğu”na dair bilirkişi raporunun ardından aile, Abakarov’un tutuklanması için talepte bulunmuş, savcılık talebi reddetmişti. 

Dün (29 Temmuz) Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı, Abakarov’un ifadesinin alınmasına, gelmediği takdirde zorla getirilmesine karar verdi. 

Ulusal Kriminal Büro, Gülistan Doku’nun kaybolduğu gün telefonundan alınan son sinyalin, mezarlık civarında olduğunu belirlemişti. Telefondan en son sinyal ise saat 12.21’de alınmış. Baş şüpheli Zaynal Abakarov’un da telefon sinyalinin aynı saatlerde bu bölgeden geldiğine dair savcılığa verilen belgeler üzerine şüphelinin tekrar sorgulanmasına karar verildi.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.