Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dicle Üniversitesi’nde öğrenim dili Türkçe olan Kürt Dili ve Edebiyatı bölümünde Kürtçe tez yazımının da yasaklandığı iddia edildi

Akademisyen ve şair Selim Temo, Dicle Üniversitesi Kürt Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı‘nda Kürtçe tez yazımının yasaklandığını iddia etti. Bölümün dilinin Türkçe olduğuna dair belgeleri paylaşan Selim Temo, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Üniversitelerdeki Kürt Dili ve Edebiyatı bölümlerinde Kürt diliyle tez yazımı yasaklandı ve bütün derslerin dili Türkçe oldu. Yerli ve milli akademi böyle bir şey!” dedi.

Gazete Duvar’a konuşan KHK’lı akademisyen Temo, Türkçe dışındaki dillerde ders verme izninin Yükseköğretim Kurumu (YÖK) iznine tabi olduğunu ve bunun gerekçe gösterilerek, Kürtçe olan derslerin resmiyette Türkçe gösterildiğini söyledi. Dicle Üniversitesi’nin yüksek lisans ve doktora tezlerini Türkçe yazma zorunluluğu getirdiğini aktaran Temo, “Üniversitenin öğrencilere karşı ileri sürdüğü gerekçe YÖK’ün kararıdır” diye konuştu.

Üniversitede Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü, 2012 yılında öğretime başlamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler