Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gülistan Doku’ya dair yeni bilirkişi raporu açıklandı: Suda intihara yönelik bir iz yok

Tunceli Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’dan 5 Ocak’tan beri haber alınamıyor. Ulusal Kriminal Büro’da görevli bilirkişi tarafından hazırlanan rapor, 213 gündür aranan Gülistan Doku’nun soruşturma dosyasına ulaştı.

Doku’ya ait en son görüntülerin Uzunçayır Baraj Gölü üzerindeki Sarısaltuk Viyadüğü’nde olması, intihar şüphesini artırmıştı. Bilirkişi raporunda, viyadüğün altındaki suda intihar olasılığını gösterecek hareketlilik yaşanmadığı belirtilirken, “Köprü ayağındaki efekt, bir piksel artığı olup kesinlikle yukarıdan suya düşen bir insan veya eşyanın suda yükselttiği su sütunu değildir” denildi.

Ne olmuştu?

5 Ocak’tan bu yana Gülistan Doku için Sarısaltuk Viyadüğü ve Uzunçayır Baraj Gölü çevresinde yapılan arama çalışmaları 6 Temmuz’da sonlandırılmıştı. Ailenin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla yaptığı görüşme sonrası arama çalışmaları tekrar başlamış, Uzunçayır Baraj Gölü’nün tahliye edilmesine karar verilmişti. Barajın tahliyesine 22 Temmuz’dan bu yana devam ediliyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler