Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Okulları açmak için yerel vaka sayılarını bilebilmek, her kent için tarihi buna göre belirlemek gerek”- Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Nuriye Ortaylı ile söyleşi

Pek çok ilde koronavirüs vakalarında hızlı artış gözlenirken, Milli Eğitim Bakanlığı okulların 31 Ağustos’ta açılacağını duyurdu ama ayrıntılı bir plan program açıklamadı. Bu durumda örneğin günlük vaka sayısının 1000’e ulaştığı söylenen Ankara’da ay sonunda okulları açmak doğru olur mu? Ya da okullar açıldığında Ankara’da yaşayan ebeveynler çocuklarını gönül rahatlığı ile gönderebilir mi? Bunlar ve koronavirüsle mücadele stratejimizi, konuya dair yeni bir yazı da yayımlamış olan Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Nuriye Ortaylı’ya sordum. Ortaylı’nın yanıtları nüanslı, eleştirileri sert olmakla beraber bir o kadar da yapıcı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler