Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Okullar 31 Ağustos’ta açılıyor, veliler tedirgin: “Uzaktan eğitim yetersiz, okullar güvenli değil”

Haber: Hazar Dost – Yağmur Beril Varol

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 31 Ağustos’ta ders başı yapılacağını açıkladı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında ilk ve orta dereceli okullar 16 Mart’ta tatil edilmiş, bir hafta sonra uzaktan eğitim başlamıştı. Okullar tatil olduğundan beri hem uzaktan eğitimin yeterliliği hem de okulların ne zaman açılacağı sık sık tartışılıyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların açılacağını, “Bir karar alınırken riskle ilgili durumlarda sıkıntı varsa asla karar almayız. Toplum buna şiddetle insansın, bizim bu kararı dikkatle verdiğimize emin olsunlar” diyerek açıkladı.

MEB, gerekli tedbirlerin alındığını ve öğrencilerin güvenli şekilde eğitimlerine tekrar başlayabileceklerini söylüyor fakat yapılan bu açıklamalar, birçok öğrenci velisini tatmin etmiyor. Veliler, vakaların artmaya devam ettiğini belirterek, “Uzaktan eğitim yetersiz, okullar güvenli değil” diyor. 

Medyascope’tan Hazar Dost ve Yağmur Beril Varol, İstanbul sokaklarında öğrenci velileriyle konuştu, velilere okulların 31 Ağustos’ta açılması hakkında neler düşündüklerini sordu.

“Çocuklar dikkat edemez, temas önlenemeyebilir”

Çocukların okulda sürekli hareket halinde olduğunu vurgulayan veliler, “Çocuklar sosyal mesafe kurallarına dikkat edemez. Bu nedenle temas önlenemeyebilir” dedi. Birçok veli, uzaktan eğitimin yetersiz olduğunu söyledi.

“Önlemler yeterli olursa çocuklarımı gönderebilirim”

İki çocuğu da ilkokul öğrencisi olan bir veli, “Uzaktan öğrenim için gerekli materyale sahip değildik. Eğer okullarda gerekli önlemler alınırsa çocuklarımı gönderebilirim” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler