Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Dr. Esin Şenol ile söyleşi: “Evde tedavi edilecek hastalara hidroksiklorokin ve favipiravir veriliyor, iki ilacın birlikte kullanımının sakıncaları var”

Sağlık Bakanlığı, geçen hafta koronavirüs tespit edilen ve ağır olmayan hastaların evde tedavi edileceğini duyurdu, dün de “Kovid-19 Evde İzlem Önerileri Broşürü” yayımladı. Türkiye’de koronavirüs vakalarının evde tedavi edilmeye başlanmasında, hastanelerdeki ve yoğun bakım servislerindeki doluluğun etkili olduğuna dair eleştiriler var. Sağlık Bakanlığı’nın evde tedavide önerdiği ilaçlara ilişkin de tüm dünyada tartışmalar sürüyor.

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Esin Şenol, bu ilaçları eleştiren ve ilaçlara temkinli yaklaşılması gerektiğini söyleyen uzmanlardan biri. Şenol, “Hidroksiklorokin ve favipiravir paketlenerek veriliyor. İki ilacın birlikte kullanımının sakıncaları var” diyor.

Şenol, evde tedaviye geçilmesinin anlamının hastanelerdeki doluluk olabileceğini belirtiyor: “Acil tamamen dolu. Acili boşaltamıyoruz, servis aktarımı yapamıyoruz, böyle bir sıkıntımız var. Bugün benim de çalıştığım Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yeni bir servis açıldı. Hasta sağlık çalışanları var, hasta arkadaşlarımızı yedinci gün işe çağırmak zorunda kalıyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.