Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Dr. Fatih Tank ile söyleşi: “Maskenin hayatımızı nasıl kurtardığı anlaşılsaydı, vaka sayılarındaki artışı engelleyebilirdik”

Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Aktüerya Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Tank, koronavirüs salgınında vaka sayılarındaki artışı Medyascope’a değerlendirdi. 

Prof. Dr. Fatih Tank, dünyada şu ana dek elde edilen veriler değerlendirildiğinde salgında pik noktasının ne zaman görüleceğinin kestirilemeyeceğini söyleyip “Pik noktayı ancak orayı geçtiğiniz zaman anlayabiliyorsunuz. Civarımızdaki ülkelere baktığımızda, hepimizin dikkatini çeken İsrail oldu. İsrail 17 Mayıs’ta eğitime başladı. Okullar açıldıktan bir hafta sonra yeniden kapatmak zorunda kaldı ve geçen iki buçuk ayda hala vaka sayısını indiremedi. Bir de Avustralya var, pik nokta sandıkları dönemin şu anda kat be kat üstündeler” dedi.

Koronavirüs vakalarını artıran etkenin temas ve hareketlilik olduğunu hatırlatan Tank, şöyle devam etti: “Emniyet kemerini en başta ceza yememek için takıyorduk, daha sonra öğrendik ki bu bizim hayatımızı kurtarıyor. Şu anda bir maskenin hayatımızı nasıl kurtaracağı net olarak anlaşılsaydı değerlere yansımasını engelleyebilirdik”. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.