Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sokakta dokuz kişinin saldırarak öldürdüğü Aykut Alıcı’nın annesi “Adalet istiyorum” diyerek Ankara’ya yürüyor

Haber: Yağmur Beril Varol & Hazar Dost

İstanbul Üniversitesi öğrencisi Aykut Alıcı 14 Ağustos 2010 tarihinde dokuz kişi tarafından İstanbul’un Küçükçekmece ilçesindeki evinin önünde öldürüldü. Cinayetin üzerinden 10 yıl geçti, dokuz kişiden sadece biri müebbet hapis cezası aldı. Aykut Alıcı’nın annesi Songül Alıcı adalet mücadelesini, “Ben oğlumun yanına gittiğimde bana ‘Anne benim davamı nasıl bıraktın?’ demesin diye ben mücadelemi sürdüreceğim” diyerek anlatıyor.

Sekiz kişi kişi serbest, bir kişi müebbet hapis cezası aldı

Aykut Alıcı’nın öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturmada, cinayet silahını elinde tutan bir kişi müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Cinayetin azmettiricisi olarak yargılanan Yavuz İ. ve diğer yedi kişi ise serbest bırakıldı. Aile karara itiraz etti, dava Eylül 2017’den beri Yargıtay’da.

“Adalet istiyorum, oğlumun katilleri yargılansın!”

Cinayeti gözleriyle gördüğünü söyleyen Alıcı, “Ben adalet istiyorum, oğlumun katilleri yargılansın, hak ettikleri cezaları alsınlar” diyor. Anne Atıcı, adalet talebiyle bugün (14 Ağustos) cinayetin işlendiği noktadan Ankara’ya yürüyüşe geçti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler