Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ikinci yarı finalist RB Leipzig oldu

Tek maçlı eliminasyon sistemiyle devam eden UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final maçları sürüyor. Dün akşam (13 Ağustos), İspanya temsilcisi Atletico Madrid ile Almanya temsilcisi RB Leipzig karşı karşıya geldi. İlk yarısı 0-0 tamamlanan mücadelede, Leipzig, Dani Olmo ve Tyler Adams’ın ayağından bulduğu gollerle maçı 2-1 kazanırken Atletico Madrid’in tek golü genç yıldız Joao Felix’den geldi. Leipzig bu galibiyetin ardından yarı finalde Fransız devi Paris Saint-Germain (PSG) ile eşleşti. İki takım arasındaki yarı final mücadelesi 18 Ağustos Salı günü oynanacak.

Maçın ilk yarısı izleyenlere kısır bir oyun görüntüsü verdi. İlk yarıda gol olmadı, devre 0-0 ile tamamlandı. İkinci yarı, ilk yarının aksine hızlı başladı. 50. dakikada organize bir şekilde sağ kanattan gelen Leipzig, Sabitzer’in yaptığı ortaya düzgün bir kafa vuruşu yapan Dani Olmo ile 1-0 öne geçti. Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone, takımı 1-0 geriye düştükten sonra oyuna Portekizli genç yıldız Joao Felix’i dahil etti. Felix ile ataklarını sıklaştırmaya başlayan Atletico, 71. dakikada Portekizli genç yıldıza yapılan müdahale sonucunda penaltı kazandı. Penaltıyı kullanan Felix topu ağlar ile buluşturdu ve skoru eşitledi. Skorun eşitlenmesinin ardından Leipzig Teknik Direktörü Julian Nagelsmann, 72. dakikada oyuna Tyler Adams’ı soktu. Mücadelenin 88. dakikasında gelişen Leipzig atağında, topla buluşan Adams, düzgün bir vuruş ile skoru 2-1’e getirdi. Mücadelede başka gol olmayınca Leipzig tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi yarı finale adını yazdırdı.

Erken final bugün: Bayern Münih-Barcelona 

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final maçları devam ediyor. Turnuvanın güçlü ekipleri Bayern Münih ve Barcelona, bugün Türkiye saati ile 22.00’da karşı karşıya gelecek. Bayern Münih, son 16 turunda Chelsea’yi 3-0 ve 4-1 biten maçlar sonucunda toplamda 7-1’lik skorla eleyerek adını çeyrek finale yazdırmıştı. Son 16 turunda Napoli ile karşılaşan Barcelona ise deplasmanda oynadığı ilk maçtan 1-1’lik skorla dönse de ikinci maçı 3-1 kazanarak çeyrek finale çıkmıştı. 

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final aşaması cumartesi günü, Manchester City-Lyon maçı ile tamamlanacak. Son 16 turunda Juventus‘u 1-0 ve 2-1’lik sonuçlar ile elemeyi başaran Lyon, turnuvada büyük bir sürprize imza atarak çeyrek finalde Manchester City ile eşleşti. İngiliz ekibi Manchester City ise İspanyol temsilcisi Real Madrid’i iki maçta da 2-1’lik skorlarla mağlup ederek çeyrek finale yükselmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.