Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Doğu Akdeniz’de gerginlik: Yunanistan cephesinde neler oluyor? Gazeteci Engin Baş ile söyleşi

Doğu Akdeniz’le ilgili hareketlilik sürüyor. Türkiye, NAVTEX ilan ederek sismik araştırma gemisi Oruç Reis’i Meis Adası açıklarına göndermiş, Yunanistan da karşılık olarak NAVTEX ilan etmişti. Avrupa Birliği dışişleri bakanları konuyla ilgili görüştü. Almanya diyalogdan yanayken, Fransa Türkiye’ye karşı askeri varlığını artırıyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsviçre’nin arabuluculuk teklif ettiğini ve Türkiye’nin bunu kabul ettiğini duyurdu. Peki Yunanistan, sorunu diplomasi yoluyla çözmeye hazır mı? Yunanistan’daki gündemi yakından takip eden gazeteci Engin Baş, Yunanistan basınında konuşulanları, Yunan halkının Başbakan Kiryakos Miçotakis’in adımlarına nasıl baktığını, Meis Adası halkının gündemini Şükran Şençekiçer’e anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.