Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul Aile Hekimliği Derneği Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Tamur ile söyleşi: “Salgında 83 milyonun sağlık yükü aile hekimlerine yüklendi”

Koronavirüsle mücadelede etkin rol üstlenen aile hekimlerinin yorgunluğu da mağduriyeti de sürüyor. Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının açıklandığı 11 Mart’tan bu yana, aile hekimlerinin maaşları, virüse yakalanmaları nedeniyle çıktıkları izinlerde dahi kesiliyor.

İstanbul Aile Hekimliği Derneği Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Tamur, aile hekimlerinin koronavirüs salgınında geçen beş ayını Medyascope’a anlattı.

Dr. Tamur, salgında aile hekimlerinin çalışma koşullarının daha da zorlaştığına dikkati çekip, “Salgın boyunca dışlandık ama 83 milyonun tüm sağlık yükü aile hekimliklerine yüklendi” dedi.

Tamur, maaş kesintilerini de “Savaşta bir ordunun askerinin yaralanması durumunda ona ‘Sen niye yaralandın?’ demek, hiçbir ordunun, hiçbir komutanın haddine değildir. Bu yapılmamalıdır. Aile hekimlerine bu yapıldı. Bu gerçekten bizi inanılmaz üzdü” diyerek eleştirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.