Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Avrupa Ligi’nde gelenek bozulmadı: Sevilla altıncı kez şampiyon oldu

UEFA Avrupa Ligi’nde dün (21 Ağustos) final maçı oynandı. Turnuvayı daha önce beş kez kazanan İspanya temsilcisi Sevilla, altıncı kez bu kupayı kaldırarak kendi rekorunu geliştirdi. İtalyan temsilcisi Inter, maça önde başlasa da iki kere geri düştü. Luuk de Jong’un yıldızlaştığı maçta, Sevilla ambargosunu Inter de yıkamadı. Böylece, çıktığı UEFA Avrupa Ligi finallerinde bugüne kadar hiç kaybetmeyen Sevilla bu unvanını korudu.  

Final adına yakışır bir şekilde başladı. Dördüncü dakikada penaltı kazanan Inter, Lukaku ile öne geçti. Golü yedikten yedi dakika sonra, sağ kanattan gelen Sevilla’da, Jesus Navas’ın yaptığı ortada Luuk de Jong, arka direkte topu ağlara gönderdi. Finalde 12. dakikada durum eşitlendi. 33. dakika sağ kanattan serbest vuruş kazanan Sevilla’da, Ever Banega’nın ortasına iyi yükselen Luuk de Jong, durumu 2-1’e getirdi.

Geri düşen İtalyan temsilcisi, üç dakika sonra sağ kanattan serbest vuruş kazandı. Marcelo Brozovic’in ortasına bu sefer yükselen, Inter’in tecrübeli futbolcusu Godin oldu. Yediği golün neredeyse aynısını atan Inter, durumu 2-2’ye getirdi. İlk yarı nefes nefese geçti.

 

İkinci yarı ilk yarıya nazaran daha düşük tempoda başladı. 65.dakikada Inter’de, Barella’nın pasına hareketlenen Lukaku, kaleci Bono’yu geçemedi. Duran toplarda etkili olan Sevilla, sağ kanattan yine bir serbest vuruş kazandı. Banega’nın ortasını defans uzaklaştırılamadı. Karambolde, röveşata çeken Diego Carlos’un vuruşu, kaleye giden topu uzaklaştırmaya çalışan Lukaku’nun ayağına çarpıp gol oldu ve Sevilla karşılaşmada 74. dakikada bir kez daha öne geçti.

Inter Teknik Direktörü Antonio Conte oyuna üç ofansif oyuncu dahil etti. Eriksen, Alexis Sanchez ve eski Fenerbahçeli Victor Moses oyuna girerken, Gagliardini, Lautaro Martinez, Danilo D’Ambrosio oyundan çıktı. Conte’nin bu hamlesi Inter’e gol getirmeyince Sevilla 3-2’lik skor ile altıncı kez UEFA Avrupa Ligi şampiyonu oldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.