Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Giresun’daki heyelanda iki askerin hayatını kaybettiği vadiye dair CHP’liler geçen yıl önerge vermişti: “Valiliğe ve İl Genel Meclisi’ne bölgede can kaybı olabilir demiştik”

Giresun’nda etkili olan yağışın 23 Ağustos’ta neden olduğu sel felaketinin ardından, yaşanan ihmaller ve eksik bırakılan önlemler tartışma konusu oldu.

İki askerin hayatını kaybettiği Tirebolu-Harşit Vadisi’ne dair, CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Ömer Cebeci‘nin, 4 Temmuz 2019’da Giresun İl Genel Meclisi’ne ve Giresun Valiliği’ne “vadiden malzeme alınması nedeniyle, dere tabanının 25-35 metre düştüğü, can ve mal kaybına yol açabilecek bu duruma karşı gerekli önlemlerin alınması” için önerge verdiği ortaya çıktı. 

Medyascope’tan Hazar Dost’a konuşan Cebeci, “İl Genel Meclisi’ne 4 Temmuz 2019’da vadiye dair sunum yaptım. Bunun video kayıtları da bulunuyor” dedi.

“Valiliğin durumdan haberi vardı”

Sunumun bir nüshasını da valiye verdiğini belirten Cebeci, “Valiliğin de durumdan haberi vardı. Bize, AFAD ekiplerine talimat verildiği söylenerek önerge geri verildi” diye konuştu. Valiliğin AFAD’a talimat vermesi sonrası herhangi bir çalışma olmadığını belirten Cebeci, “AFAD herhangi bir çalışma yapmadı. Elinde bir risk raporu bile yok” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler