Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turist rehberlerinden Kariye Müzesi’ne veda: “Dünyada eşi benzeri yoktu, İstanbul’da gezilecek yer kalmadı”

Kamera: Ali Macit

Turist rehberlerinden oluşan bir grup, geçen hafta camiye dönüştürülmesine karar verilen Kariye Müzesi’nin önünde toplanarak açıklama yaptı. Rehberler, müzenin camiye dönüştürülme kararını Medyascope‘tan Alp Akış ve Ali Macit’e değerlendirdi.

Kariye Müzesi‘nin camiye dönüştürülme kararına üzüldüklerini belirten turist rehberleri, Ayasofya’nın ardından Kariye Müzesi’nin de camiye dönüştürülmesiyle turistik turların eksik kalacağını belirtti. Diyanet İşleri Başkanlığı’na seslenen rehberler, Kariye’yi müze olarak koruma çağrısında bulundu.

Rehberlerden Barış Atay, Medyascope’a yaptığı açıklamada “Yabancılar mozaikleri görmek için geliyor. Mozaikler örtülür veya kapatılırsa turist de gelmez. Gelse de mutsuz olur” diye konuştu.

Kariye Müzesi, 21 Ağustos sabahı Resmi Gazete’de yayımlanan cumhurbaşkanı kararı ile cami olarak kullanılmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.