Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

KHK mağdurları İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüş başlattı, yürüyüş Kadıköy ve Maltepe kaymakamlıkları tarafından yasaklandı

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile işlerinden ihraç edilen Cemal Yıldırım ve Muhammet Semih Karaoğlu ile KHK’lı olmayan ancak direnişe destek veren Resul Kalyoncu, İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüş başlattı.

Yürüyüş öncesi Kadıköy’deki Beşiktaş İskelesi önünde açıklama yapan KHK mağdurları, Kadıköy Kaymakamlığı’nın izin vermemesi nedeniyle araçlarla Maltepe’ye gitti. Maltepe’de yaklaşık bir saat bekletilen eylemciler, Maltepe Kaymakamlığı’nın da izin vermemesi üzerine Kartal’a doğru araçlarıyla yola çıktılar.

Medyascope’a konuşan yürüyüşçü Cemal Yıldırım, “Hak ve adalet talebimiz zor yoluyla bastırılmak isteniyor” dedi.

Son dört yıldır adaletsizlikle karşı karşıya kaldıklarını söyleyen Yıldırım, “Her türlü baskıya karşı yürüyüşümüzü devam ettireceğiz” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.