Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

SosyoPolitik (31) – Dr. Nil Mutluer: “Siyasi erk tarikatların tecavüz gibi suçlarını görmezden geldikçe bu diğerleri için örnek oluyor”

Fatih Nurullah ismini kullanan ve Uşşaki tarikatının lideri olarak bilinen Eyüp Fatih Şağban, 12 yaşındaki bir çocuğu istismar ettiği gerekçesiyle tutuklandı. Tarikatlarla ilgili halkı bilgilendirmemek ve bu tip olaylara yeterince tepki göstermemekle eleştirilen Diyanet İşleri Başkanlığı, tarikatların denetlenmesi tartışmalarında gözlerin çevrildiği kurum oldu. Şükran Şençekiçer’in konuğu olan Almanya’daki Humboldt Üniversitesi’nden Dr. Nil Mutluer, son yaşananlarla birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı’nın rollerini ve siyasetin tarikatlarla ilişkisini değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.