Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çin, askeri tatbikatlarını sıklaştırıyor: Kuzeydoğu ve doğu kıyılarında daha fazla tatbikat yapılacak

Çin hükümeti, yükselen bölgesel gerilime karşı bir dizi olağandışı tatbikatın devamı olarak, pazartesi (7 Eylül) gününden itibaren ülkenin kuzeydoğu ve doğu kıyılarında üç askeri tatbikat daha düzenleneceğini açıkladı. Çin, ağustos ayı boyunca dört farklı askeri tatbikat düzenlemişti.

Çin Halk Cumhuriyeti Deniz Güvenliği İdaresi (CMSA), ilk tatbikat setinin pazartesi günü Qinhuangdao şehrinin kuzeydoğu bölgesinde kalan Bohai Denizi’nde yapılacağını açıkladı. Çatışma tatbikatlarının olacağı ikinci set salı günü Lianyungang şehrinin açıklarında, son tatbikat ise çarşamba günü Sarı Deniz’in güney kesiminde yapılacak.

Diğer tüm gemilerin bölgeye girmesi yasaklandı 

Çin, ağustos ayı boyunca Bohai Denizi, Doğu Denizi, Sarı Deniz ve Kuzey Kore ile Güney Kore arasında yıllardır tartışma konusu olan Güney Çin Denizi’nde dört farklı tatbikat düzenlemişti.

Çinli askeri yetkililer, tatbikat düzenlenecek bölgelerde tüm gemi giriş çıkışlarının yasaklandığını belirtirken, ülkenin ayrıca Tayvan yakınlarında bulunan farklı bölgelerde de sık sık askeri faaliyetler düzenlediğini açıkladı. Yetkililer, son günlerde Güney Çin Denizi’nde Amerika Birleşik Devletleri’ne ait askeri misyonların varlığından rahatsız olduklarını belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.