Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Reina Katliamı davasında karar çıktı: Sanık Masharipov’a 40 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 1368 yıl hapis cezası verildi

İstanbul Ortaköy’de bulunan eğlence mekanı Reina’da 1 Ocak 2017’de yaşanan ve 39 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına ilişkin 19’u tutuklu 60 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. Saldırgan Abdulkadir Masharipov, 40 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 1368 yıl hapis cezasına çarptırıldı.  

Saldırıyı yapan Masharipov, savunma için elinde ciddi bir delil olmadığını belirterek, “Bundan sonrası size havale. Beraatımı istiyorum” dedi.

İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi, IŞİD mensubu saldırgan Abdulkadir Masharipov’a “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” ve “kasten öldürme” suçlarından 40 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 1368 yıl hapis cezası verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.