Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman Medyascope’a konuştu: “Ağustos 2020’nin vefat sayısı geçen yıla göre 400 fazla, bakanlık doğru verileri açıklamıyor”

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman, Konya’da hayatını kaybedenlerin sayısının geçen yıla göre neredeyse iki kat arttığını ve bunun nedeninin koronavirüs olduğunu belirterek, Sağlık Bakanlığı’nın verileri gizlediğini ileri sürdü.  

Karaduman, muhalefet milletvekillerinin daha önce de koronavirüs verilerinin gizlendiğine dair açıklamalar yaptığını fakat bakanlığın bu açıklamalara cevap vermediğini söyleyerek, “Bizim açıklamamıza dair bir yanıt gelmedi. Ne reddetme ne de yalanlama oldu” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin resmi sitesini kaynak göstererek yaptığı çalışmada Karaduman, Ağustos 2019’da 398 kişinin vefat ettiği kentte Ağustos 2020’deki vefat sayısının 882 olduğu bilgisini paylaştı ve “Vefat sayıları çok korkutucu. İnsanlar yaşamını yitiriyor. Daha ne kadar gerçekleri saklayacaksınız?” diye sordu.

Sağlık Bakanlığı’nın açıklama yapmadığını tekrar vurgulayan Karaduman, “Elimizdeki verilerin kaynağı belediyenin verileri. Bu anlamda kimsenin reddedebileceği veya yalanlayacağı bir durum yok” diye konuştu.

Koronavirüsle mücadelenin iyiye gitmediğini belirten Karaduman şunları söyledi: “Sadece Sağlık Bakanlığı’nın verileri bile bunun bariz göstergesi. Bakanlık sadece verileri eksik paylaşmakla, tedavi sürecinde de hata yapıyor olabilir.”

Yaptıkları açıklamanın verilere dayandığının altını çizen Karaduman, “Herkes bakanlığın verilerinin doğru olmadığını biliyor” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler