Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’e doğru (2): Beşiktaş

Süper Lig’in başlamasına üç gün kaldı. Dört büyüklerden kadro eksikliği en çok göze çarpan takım Beşiktaş’ın yeni sezon öncesi hazırlık kampını, Avrupa macerasını, transferlerini ve harcama limitini Medyascope sizin için derledi. 

Yaprak dökümü 

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, göreve gelirken bu kadar kötü bir maddi tablo beklemiyordu. Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) bu sezon Beşiktaş için belirlediği 298 milyon 99 bin 722 TL’lik harcama limiti, Çebi yönetimini transfer açısından zor bir dönemece soktu. Gökhan Gönül, Caner Erkin, Burak Yılmaz, Sedat Şahintürk ve Victor Ruiz gibi isimler takımdan ayrılırken geçen sene Sivasspor’a kiralanan ve iyi bir performans sergileyen Fatih Aksoy, Alanyaspor’dan alınan Welinton’la takasta kullanıldı. Geçen sezon kiralık olarak Beşiktaş forması giyen Pedro Rebocho, Mohamed Elneny, Abdoulay Diaby ve Kevin-Prince Boateng gibi isimler ise takımlarına geri döndü. 

Transferler

Beşiktaş transfere durgun başladı. Sergen Yalçın yönetimindeki Beşiktaş, Fabrice N’Sakala’yı Alanyaspor’dan bedelsiz olarak kadrosuna kattı. Ardından Kayserispor’un yıldızı Bernard Mensah’ı bir seneliğine kiraladı. Defans hattında çok kan kaybeden Kara Kartal, bu eksikliği Alanyaspor’dan Welinton ve Atletico Madrid’ten genç stoper Francisco Montero ile gidermeye çalıştı. Beşiktaş bu transferlerle defansın ortasını güçlendirse de defans hattında ve özellikle bekler konusunda yaşadığı sıkıntılar devam ediyor. İleride ise Altınordu Futbol Kulübü’nden 21 yaşındaki sağ kanat Atakan Üner takıma monte edilirken geçen sezon Malatyaspor’da forma giyen eski Beşiktaşlı Gökhan Töre ile de büyük ölçüde anlaşıldı. Geçen sezon devre arasında Hollanda’nın Feyenoord takımına kiralanan eski kaptan Oğuzhan Özyakup ile birlikte geçen sezonu kiralık olarak tamamlayan Cyle Larin, Nicolas Isimat-Mirin, Alpay Çelebi, Ajdin Hasic ve Muhayer Oktay gibi isimler de kadroya geri döndü. 

Eksikler 

Beşiktaş, Liverpool’dan kiraladığı Alman kaleci Loris Karius’u geçen sezon bitmeden takımına geri yollamıştı. Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, dün (7 Eylül) düzenlediği basın toplantısında siyah- beyazlıların bu sezon kalede Ersin ve Utku gibi genç isimlerle yola devam edeceğini ve kaleci transferi yapılmayacağını açıkladı. Tecrübeli golcü Burak Yılmaz Fransa’nın Lille takımına transfer olduktan sonra forvet hattında boşluk yaşayan Beşiktaş’ta eski oyoncusu Vincent Aboubakar ve Hırvat yıldız Nikola Kalinic gibi forvet transferleri gündemde. Orta sahadaki rotasyonu artırmaya çalışan siyah-beyazlı ekipte, bir dönem Fenerbahçe’de de forma giyen Brezilyalı Josef De Souza’nın ismi konuşuluyor. Sakatlığından dolayı uzun bir süredir forma giyemeyen Douglas dışında sağ beki bulunmayan Beşiktaş, bu bölge için henüz bir transfer girişiminde bulunmadı.

Avrupa defteri

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme maçında Yunanistan’ın PAOK takımı ile karşılaştı. Maçta iyi bir performans ortaya koyamayan Sergen Yalçın’nın öğrencileri, Selanik’te 3-1 kaybederek bu sezon için Şampiyonlar Ligi biletini elinden kaçırdı. Kara Kartal, Avrupa’daki yoluna UEFA Avrupa Ligi’ne katılabilmek için oynayacağı iki ön eleme maçıyla devam edecek.

Hazırlık maçları

Beşiktaş, PAOK maçına kadar hazırlık maçı yapmadı. Yeni sezonun ilk maçına Yunan ekibi karşısında çıkan siyah beyazlı ekip, geçen hafta İstanbul’da düzenlenen bir hazırlık turnuvasına katılarak ilk maçında Sivasspor’a 1-0 mağlup oldu. İkinci maçta ise Antalyaspor’u 3-0 ile geçti. 

Maç başlıyor

Süper Lig’in ilk haftasında Trabzonspor deplasmanına gidecek olan Beşiktaş’ın kadrosunda şimdilik ciddi eksiklikler göze çarpıyor. 13 Eylül’de oynanacak maçta, Beşiktaş’ın güçlü rakibi karşısında lige nasıl bir başlangıç yapacağı merakla bekleniyor.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.