Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiltere’de koronavirüs önlemleri kapsamında altı kişiden fazla bir araya gelmek yasaklandı

İngiltere hükümeti, ülkede artan koronavirüs vakalarından sonra alınan yeni kararlar kapsamında altı kişiden fazla insanın bir araya gelmesini yasakladı. Pazartesi gününden (14 Eylül) itibaren geçerli olacak acil eylem planı kapsamında, bazı istisna durumlar hariç ülkedeki bütün toplantı, eylem vb. etkinlikler yasaklandı. 

Ülkede son üç günde 8 bin 500 yeni koronavirüs vakası tespit edilmesi İngiliz hükümetini harekete geçirdi. Acil eylem planını devreye sokan hükümet, bazı istisna durumlar hariç altı kişiden kalabalık toplanmaları yasakladı. Yapılan açıklamada, kısıtlamanın hem açık hem de kapalı alanlar için geçerli olacağı belirtildi. Acil eylem planı dahilinde açık alanlarda altı kişiyle sınırlandırılan toplanmalar, kapalı alanlar için en fazla iki hane halkıyla kısıtlandırıldı. 

Yeni getirilen yasaklar okul ve işyerlerinin yanında 30 kişi ile sınırlandırılan ve önlemlerle yapılan düğün, cenaze ve takım sporlarını kapsamıyor. Aynı evde altı kişiden kalabalık yaşayan ailelerin de yasaktan muaf olacağı açıklandı.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, acil eylem planı kapsamındaki kısıtlamaların ana hatlarını açıklamak üzere bugün (9 Eylül) basın toplantısı düzenleyecek. Johnson, basın toplantısının öncesinde yaptığı açıklamalarda şunları söyledi: “Virüsün yayılmasını durdurmak için hemen harekete geçmeliyiz. Bu nedenle temasla ilgili kuralları basitleştiriyor ve güçlendiriyoruz. Ayrıca kuralların anlaşılmasını ve polisin uygulamasını kolaylaştırıyoruz”.

Öte yandan İngiliz hükümeti, tecrit altındaki bölgelere Bolton şehrini de ekledi. Sağlık Bakanı Matt Hancock, Bolton’daki yükselişin 20’li ve 30’lu yaşlardaki insanların sosyalleşmesinden kaynaklandığını belirtti.

Bolton Kent Konseyi’nin Muhafazakâr Partili üyesi David Greenhalgh, Bolton’da alınan yeni önlemler için “Yapabileceğimiz bir şey yok. Virüsün şu anda kontrolsüz bir şekilde hareket ettiği açık ve bu nedenle virüsün yayılma hızını durdurmamız gerekiyor” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.