Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Orman yangınlarını durdurmak mümkün mü? – Prof. Dr. Tuncay Neyişçi ile söyleşi: “Yangına dirençli ormanları tasarlamak, yangını söndürmekten daha ucuz”

Yaz aylarında tarım ve turizm sezonunda artan hareketlilik ile orman yangınları da çoğalıyor. Orman yangınlarındaki artışın nedenlerini ve orman yangınlarına karşı alınması gereken önlemleri Prof. Dr. Tuncay Neyişçi, Selçuk Ada‘ya anlattı.

Orman yangınlarına karşı Türkiye’de en çok akademik çalışma yürüten isim olan Neyişçi, “Tarım ve Orman Bakanlığı’nın elinde 80 yıllık istatistikler var. Bu istatistiklerde yangınların sebebi yüzde 90’ı insan kaynaklı. Tarım ve Orman Bakanlığı bu istatistiği değiştirmek için çaba göstermiyor” dedi.

Orman yangınlarına karşı alınan önlemlerin söndürmeye yönelik olduğunu söyleyen Prof. Dr. Tuncay Neyişçi, “Öncelikle yangına dirençli ormanlar tasarlamalıyız. Yangına dirençli ormanları tasarlamak, yangını söndürmekten daha ucuz” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.