Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İş cinayetlerinde hayatlarını kaybedenlerin hikayeleri (2) – İskeleden düşerek hayatını kaybeden Dilek Dayar’ın ağabeyi: “Kaza, masraflardan kaçınıldığı için oldu”

Dilek Dayar, “Büyük Postane” olarak bilinen, İstanbul Sirkeci’deki tarihi PTT binasının restorasyon işinde restoratör olarak çalışırken, 26 Temmuz  2018’de iskeleden düştü ve hayatını kaybetti.

Mimari Restorasyon Bölümü mezunu olan ve iş hayatına yedi ay önce atılan Dilek Dayar, hayatını kaybettiğinde 23 yaşındaydı.

Yağmurlu havada, iş durması gerekirken çalışmaya devam eden Dilek Dayar’ın çalıştığı iskele ile bina duvarı arasında 30 santimetre olması gereken mesafe 110 santimetreydi.

Dilek Dayar’ın ağabeyi Sedat Dayar, kardeşini Medyascope’a anlattı.

Kardeşini iş cinayetinde kaybeden Dayar, “Kardeşimin ilk işiydi, o da yedi ay sürdü. Maalesef kaybettik” dedi.

Dilek’in adını kendisinin koyduğunu söyleyen abi Sedat Dayar, “Evin küçük kardeşi olduğu için şanslı büyüdü. Dilek, istekleri olmayan bir çocuktu. Benden bir şey istediğini hatırlamıyorum” diye konuştu.

Dilek’in başarılı bir okul hayatı olduğunu anlatan Dayar, “Vefatından sonra arkadaşları bizimle iletişime geçti. Çok sevildiğini anladık. Bu bizi mutlu etti” dedi.

Hayatını kaybetmeden bir gün önce evlerinin balkonunda Dilek ve annesi ile oturduklarını söyleyen Dayar, “O gece karşımızdaki yüksek binayı göstererek ‘Abi ben o kadar yükseğe çıkıp orada çalışıyorum’ dedi.  O zamana kadar bu kadar yüksek bir yerde çalıştığını bilmiyordum. O konuşmayı unutmuyorum” diye konuştu.

“Olayın gizlenmeye çalışıldığını anladık”

Taziye sürecinden sonra kazanın haber olmadığını fark ettiklerini söyleyen Dayar, “Sirkeci Postanesi’nde olan ölümlü bir kazanın medyada yer almamasından, olayın gizlenmeye çalışıldığını anladık. Sirkeci Postanesi’ni Türkiye’de bilmeyen yok.  Burada yaşanan olay bir şeklide medyaya yansırdı. Bunun üzerine kendimiz hemen bir blog açarak, bu olayın gizlenmesini engellemek istedik” dedi.

Dilek’in düştüğü yerde 30 cm olması gereken açıklık 110 cm idi

Kazadan üç gün sonra postane binasına giderek, olay yerinin fotoğraflarını çektiğini belirten Dayar: “Fotoğrafları çekerken düştüğü yeri de görmüş oldum. Yanımda dış cephe işleriyle uğraşan bir kuzenimin eşi de vardı.  Fotoğraf çekerken çok fazla eksiklik olduğunu gördük.  Dilek’in düştüğü yerde açıklık 110 cm civarındaydı. Öğreniyoruz ki iskelenin boşluğu en fazla 30-35 cm olmalıymış. Oysaki Dilek’in düştüğü yer 110 cm” dedi. Dayar, “Maalesef ki birkaç bin liralık masraflardan kaçınılıp önlemlerden vazgeçildiği için kaza meydana geldi ve Dilek hayatını kaybetti” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.