Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kapsamlı koronavirüs denetimlerinin beşincisi yapıldı: “Karantina kuralına uymayanlar hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz”

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliklerine gönderilen “Kovid-19 Tedbirleri Denetimleri” konulu genelge kapsamında beşinci kez, Türkiye’de birçok şehirde pazarlar, işyerleri, marketler, toplu taşıma araçları, alışveriş alanları, lokantalar ve kafeteryalarda denetimler yapıldı. 

Koronavirüsle mücadele kapsamında denetimlerde karantina kuralına uymayanların dokuz ilde KYK yurtlarında kalacakları açıklandı. Kayseri Valiliği, karantina kuralına uymayanlar hakkında suç duyurusunda bulunduklarını duyurdu.

Esenyurt’ta maske kuralına uymayanlara ceza kesildi

İstanbul Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ana caddeler ve ara sokaklarda denetim yaptı. Ekipler, maske takmayanlara 900 lira ceza keserken doğru şekilde takmayanları da uyardı. 

Kadıköy’de semt pazarları denetlendi: “Maske kuralına alışıyoruz ama bazen burun kısmı açık kalıyor”

Kadıköy Kaymakamı Mustafa Özarslan, Acıbadem Mahallesi Semt Pazarı’nda, zabıta, ilçe tarım ve orman müdürlüğüne bağlı ekiplerinin katılımıyla denetim gerçekleştirdi. Esnafa maske, mesafe ve hijyen uyarısında bulunan Özarslan, vatandaşı da kurallara uyması konusunda uyardı. 

Özarslan, pazarlarda maske takılma kuralına alışıldığını belirtirken, “Burun kısmı bazen açık kalıyor. Onları uyarıyoruz ve uymayanlara ceza da veriyoruz. Sosyal mesafe konusunda biraz sıkıntılar var. Bunlarla ilgili çalışıyoruz” dedi.

İstanbul Valisi Yerlikaya: “Muhtarların desteği önemli”

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda yapılan denetimler kapsamında, muhtarların desteğinin çok önemli olduğunu belirterek İstanbul’da bulunan 962 mahalle muhtarına, “İstanbul’da yapacağımız ‘Sağlık İçin Hepimiz İçin’ denetimlerinde sizin katkı ve desteğiniz çok önemli. Göstereceğiniz gayret için şimdiden teşekkür ediyorum” şeklinde SMS attı. 

Sultanbeyli’de denetimlere kaymakam ve il sağlık müdürü de katıldı

İstanbul Sultanbeyli İlçesi Kaymakamı Metin Kubilay, Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Dinç, İlçe Sağlık Müdürü Burak Kaya’nın katılımıyla zabıta ve polis ekipleri eşliğinde koronavirüs denetimi yapıldı.

Ticari taksiler, toplu taşıma araçları ve ilçe esnafına yönelik denetimlerde Kaymakam Kubilay, vatandaşları kurallara uyulması konusunda uyardı. Kubilay, “Şu anda en önemli husus koronavirüsle mücadele. Bu kapsamda ilgili tüm birimlerle tam bir koordinasyon içerisindeyiz” diye konuştu.

Denetimlere katılan Vali Vasip Şahin: “Günün şartlarına göre ek tedbirler alınabilir”

Ankara Valisi Vasip Şahin, Çankaya’da yapılan koronavirüs denetimlerini katıldı. Kumrular Caddesi üzerinden yaptığı denetimlerde, toplu taşıma, berber ve kafeleri denetleyen Şahin, gazetecilere açıklamada bulundu.

“Şu an zaten alınabilecek ek tedbirler bugün için alındı. Bunlar biliyorsunuz sadece bizim il olarak aldığımız kararlar değil, aynı zamanda Bilim Kurulunun ve Sağlık Bakanlığı’nın tavsiye ve tespitleri, önerileri doğrultusunda, yine İçişleri Bakanlığı tarafından da tamim edilen birtakım önlemler paketi doğrultusunda aldığımız kararlar” diyen Şahin, günün şartlarına göre ek tedbirler alınabilabileceğini belirtti. 

Kocaeli’nde balıkçı barınağında balık satışı yasaklandı: “Karar kalabalık olmasını engellemek için alındı”

Koronavirüs önlemleri kapsamında Kocaeli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Kefken ve Çevre Köyleri Su Ürünleri Kooperatifi, Kandıra’da liman içerisinde balık satışı yapılmaması kararı aldı.

Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, balık satışlarının limanın 50 metre uzağında yapılacağını belirtilerek, “Kefken Limanı kooperatif tarafından kiralanmış bir yer. Tüm sorumluluk kooperatife aittir. Balıkçı barınakları yönetmeliğinin 9’uncu maddesinde ‘Karadan gelecek tehlikelere karşı güvenlik önlemleri alması gerekir, temizlik, bakım ve onarım hizmetleri verilir’ ve buna benzer konuları içerir. Bu bölgede balıkçılara yönelik hizmet veriyorlar. Yaklaşık 50 metre ileride balık satış yerleri var. Vatandaşlar oradan balık alabilirler. Hem kalabalık olmasını engellemek hem de nezih balık satışı sağlamak için önerilen alan uygun” açıklamasında bulundu.

Gaziantep’te kurallara uymayan 1696 kişiye para cezası kesildi

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü, kentteki denetimlerinin sürdüğünü belirterek, dün(9 Eylül) maske, mesafe kurallarına uymayan bin 696 kişiye para cezası kesildiğini açıkladı. 

İl Emniyet Müdürlüğü, yaptığı açıklamada, karantina kurallarına uymayan 11 kişi için de işlem uygulandığını belirtirken, bir adet işletmeye de işlem uygulandığını belirtti. 

Dokuz ilin valiliğinden ortak karar: “Karantina kurallarına uymayanlar KYK yurtlarına yerleştirilecek, masraflar kişiden karşılanacak”

Filyasyon çalışmaları sırasında pozitif vakayla teması olup, karantinada olması gerekirken bu kurala uymayanlar için Kocaeli, Elazığ, Niğde, Afyon, Düzce, Sakarya, Kayseri, Yozgat ve Nevşehir valiliğince karar alındı. Karantina kurallarına uymayanlar için gerekli idari işlemler yapıldıktan sonra bu kişiler KYK yurtlarına alınarak karantina sürelerini buralarda tamamlamaları sağlanacak. Yurtlarda kalma süreleri boyunca oluşacak olan konaklama, yemek gibi masrafların da kişilerden tahsil edilmesine karar verildi.

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Koronavirüs testi pozitif olup evde karantinada olması gereken vatandaşlarımız ev dışına çıktıklarında haklarında idari para cezası yanında savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler