Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Polis, Heybeliada Sanatoryumu’nun tekrar sağlık kuruluşu olması için açıklama yapmak isteyenlere izin vermedi

Heybeliada Sanatoryumu binasının Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilmesine tepkiler büyüyor. İstanbul Tabip Odası (İTO), Türk Toraks Derneği (TTD) İstanbul Şubesi ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İstanbul İl Koordinasyon Kurulu, Validebağ Savunması ve Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, bugün (12 Eylül) açıklama yapmak için Heybeliada’da bir araya geldi. Polis açıklamaya izin vermedi.

Açıklamayı sanatoryum binası önünde yapmak isteyen gruba izin verilmemesi üzerine, toplananlar ve polis arasında sözlü tartışma yaşandı.

Sanatoryum önünde açıklama yapmaları engellenen grup, açıklamayı Heybeliada İskelesi’nde okudu. Basın açıklamasında, “Heybeliada Sanatoryumu bir sağlık kurumudur ve öyle kalmalıdır” yazılı pankart açıldı.

İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip konuşmasında, Heybeliada Sanatoryumu’nun önemine vurgu yaptı.

Sağlık örgütleri adına yapılan ortak açıklamayı İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Rukiye Eker Ömeroğlu okudu. Açıklamada, “Heybeliada Sanatoryumu bir sağlık kuruluşu olarak yeniden yapılandırılmalı ve gerek ada halkının gerekse de ülkemizin sağlık ihtiyaçlarına göre değerlendirilmelidir. Adalar halkının sağlık gereksinimlerine uygun bir sağlık kuruluşu yanında, tüberküloz ve diğer akciğer hastalıkları konusunda araştırma yapılabilecek bir tesis, kronik akciğer hastalıkları için bir rehabilitasyon merkezi gibi amaçlar için organize edilmelidir. Bunların yanında, bu sağlık kompleksi içinde bir ‘Tıp Tarihi ve Tüberküloz Müzesi’ kurularak tarihi ve kültürel kimliği yaşatılmalıdır” denildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.