Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Salgınla mücadele politik bir seçimdir, tüm sorumluluk vatandaşa yüklendi” – Prof. Dr. Bülent Ertuğrul ile koronavirüs salgınında son durum

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, Türkiye’de yedi aydır süren koronavirüsle mücadeledeki son durumu değerlendirdi. Ertuğrul, salgınla mücadelede en eksik kalınan noktanın, salgında sorumluluğun vatandaşın sırtına yüklenmesi olduğunu söyledi: “Hazirana kadar, kamu yönetimi salgını daha iyi yönetti fakat normalleşmeyle birlikte sorumluluk tamamen vatadaşlara bırakıldı. Bunun da sebebi ekonomik. Salgınla mücadele ekonomi duvarına tosladı, bu politik bir seçimdir” dedi.

Salgında iki kırılma anı yaşandığını belirten Ertuğrul, ilk kırılmanın Ayasofya’nın ibadete açılışı için Türkiye’nin dört bir yanından insanların İstanbul’a gelmesi, ikinci kırılmanın ise Kurban Bayramı olduğunu söyledi.

Ertuğrul ayrıca, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin salgın sürecinde arttığını vurguladı. Sağlık çalışanlarının, Sağlık Bakanlığı’nın yönergelerine göre davrandığını ve bakanlığın, sağlık sistemine ekonomik bir kurum gibi davrandığını söyledi: “Sağlık çalışanlarının para için çalıştığı gibi bir algı var. O insanlar gece gündüz durmaksızın çalışıyorlar. Sağlık çalışanlarına özlük hakları ve yasak hakları verilmiyor, yoğun bir çalışma tempoları var, üstüne üstlük şiddet de görüyorlar. Bütün sorumluluk vatandaşın sırtına yüklendi ve sağlık çalışanlarıyla karşı karşıya bırakıldılar.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.