Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Toparlanma çabası sürüyor: Sanayi üretimi temmuzda yıllık yüzde 4,4 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), sanayi üretim endeksinin Temmuz 2020 verisini açıkladı. Buna göre sanayi üretimi yıllık %4,4 oranında arttı.

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, temmuzda madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksinin bir önceki yılın aynı ayına göre %4,9 azaldığı, buna karşılık imalat sanayi sektörü endeksinin %5,1,  elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksinin de  %1,4 arttığı görülüyor.

Sanayi üretimi Nisan 2020’de yıllık %31,4 oranında gerilemişti. O tarihten sonra başlayan toparlanma çabası temmuzdaki  %4,4 artışa kadar ulaştı.

Sanayi üretimi temmuzda aylık olarak da %8,4 arttı. Temmuzda bir önceki aya göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi %5,4, imalat sanayi sektörü endeksi %8,6 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %6,4 yükseldi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.