Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Okulların çevrimiçi eğitim vereceğinin açıklandığı günden bugüne bilgisayar fiyatları yüzde 50 zamlandı

Koronavirüs vaka sayılarının tekrar artmaya başlamasıyla beraber eğitim ve öğretim yeni dönemde de çevrimiçi olarak başlayacak. Türkiye’de, ilk, orta, lise ve üniversite düzeyinde olmak üzere 21 milyondan fazla öğrenci bulunuyor. Uzaktan eğitimin ilk kez denendiği geçen dönemde de gerekli materyallere erişim konusunda sıkıntılar yaşanmıştı.

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD), 2020’nin Mayıs ayında yayımladığı raporunda Türkiye’de öğrencilerin yüzde 30’unun bilgisayara erişiminin olmadığı açıklamıştı. Bu oran, 7 milyona yakın öğrenciye tekabül ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 12 Ağustos’ta okulların çevrimiçi başlayacağını duyurduğu açıklamasının ardından, uzaktan eğitim için gerekli olan bilgisayar fiyatlarında yüzde 50’ye varan artış yaşandı.  

12 Ağustos’da 3 bin 600 lira olan bir bilgisayarın fiyatı, 15 Eylül’de 5 bin 500 liranın üzerine çıktı. Asgari özelliklere sahip bilgisayarların çoğunda fiyat artışı dikkat çekiyor. 

Haziran ve temmuz aylarında 2 bin 600 lira civarı fiyatı olan bilgisayarlar, bakanlığın 12 Ağustos’ta yaptığı açıklamanın ardından hızla yükselişe geçti ve bugün 4 bin liradan satılıyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler