Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tempo Çağrı Merkezi çalışanları işlerine iade edildi

Batman’da faaliyet gösteren Tempo Çağrı Merkezi’nde işten çıkarılan işçiler, işveren ile yaptıkları görüşme sonucunda anlaşmaya vardı. İşçiler 1 Ekim’de yeniden işbaşı yapacak.

Batman’da Tempo Çağrı Merkezi’nde çalışan 16 işçi, 14 Temmuz günü işten çıkarıldı. Çağrı merkezinde çalışan işçilerin iş akitlerine, İş Kanunu’nun 25/2 maddesi (*) gerekçe gösterilerek son verildi.

Çağrı merkezi çalışanları işlerine iade edilebilmek için Batman ve İstanbul’da bsın açıklamaları yaptı. Bunun üzerine Tempo Çağrı Merkezi, işçiler ile görüşmek istedi. İşçiler ile çağrı merkezi yetkililerinin ilk görüşmesi 9 Eylül’de gerçekleşti. Görüşmeye işçileri temsilen Yunus Emre Yıldız ve Tempo Çağrı Merkezi adına da Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Murat Akar katıldı.

16 Eylül’de ikinci görüşme yapıldı. Görüşme olumlu sonuçlandı ve işçiler işlerine iade edildi.

Bugün (18 Eylül) Tempo Çağrı Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, “Yapılan değerlendirmede usulsüz anket nedeniyle iş akitleri feshedilen çalışanlara, işe iade olanağı sunulmasına karar verilmiştir” denildi.

Açıklamanın tam metni şöyle:

 “Kamuoyunun dikkatine,

Son günlerde basın ve sosyal mecralar üzerinden, kurumumuz bazı çalışanları haksız yere işten çıkarmakla gündeme gelmiştir; bu durumu açıklığa kavuşturmak üzere, işten çıkarılan Yunus Emre Yıldız’ın görüşme talebine olumlu yanıt verilmiştir. Yüz yüze iki görüşme gerçekleştirilmiş, konu kendilerinden dinlenmiştir.

Tempo İcra Kurulu, bu gelişmeler sonucunda tarafların iyi niyeti ve içinde bulunduğumuz salgın koşullarını göz önünde bulundurarak kararını tekrar gözden geçirmiştir. Karar yapıcı yönde olmuştur.

Yapılan değerlendirmede usulsüz anket nedeniyle iş akitleri feshedilen çalışanlara, işe iade olanağı sunulmasına karar verilmiştir.

Tempo İcra Kurulu’nun yaptığı inceleme ve verdiği kararla işe iade olanağı, işten çıkarılan çalışanların ‘İş Etiği Eğitimi’ almaları ve GETEM (Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı) bünyesinde görme engelliler için iki ay gönüllü olarak kitap seslendirme hizmeti vermeleri ile yerine getirilecektir.”

(*) İş Kanunu 25/2: İşçinin, işverenin güvenini kötüye kullanmak, hırsızlık yapmak, işverenin meslek sırlarını ortaya atmak gibi doğruluk ve bağlılığa uymayan davranışlarda bulunması.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.