Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope, Keçiören’de saldırıya uğrayan sağlık çalışanlarına ulaştı: “Bu saldırıyı yaşamış olmak hepimizi kırdı”

Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dün (21 Eylül) yaşanan olayın ardından Türkiye, sağlık çalışanlarına şiddete karşı sesini yükseltti. Medyascope’tan Hazar Dost, saldırıya uğrayan sağlık çalışanlarına ulaştı ve yaşananları dinledi. 

“Böyle bir saldırı yaşamış olmak hepimizi kırdı” 

Dün gece acilde nöbette olan ve ismini güvenlik gerekçesiyle vermek istemeyen sağlık çalışanı, “Her zamanki gibi görevimizi yapıyorduk. Böyle bir saldırıyı yaşamış olmak hepimizi kırdı” dedi. Yaşananların ardından normal mesailerine devam ettiklerini belirten sağlık çalışanı, “Yorgunuz, gerekli kurumlar açıklama yapacaktır” diye konuştu.

Medyascope, saldırıya uğrayan başka bir çalışana daha ulaştı fakat çalışan, konuşmak istemediğini belirtti.

“15-20 kişilik bir grup saldırdı”

Hastanede çalışan bir başka görevli ise olay anını şöyle anlattı:

Silahlı yaralanma sonucu ağır yaralanan genç hastayı yakınları hastaneye getiriyor. Yaralı, ‘canlandırma odası’ denilen bölüme alınıyor ve ekibin bir saati aşkın müdahalesine rağmen kurtarılamıyor. Hastanın hayatını kaybettiğini ekip, yakınlarına bildiriyor. Hastane kapısında bulunan 60-70 kişiden 15-20 kişi, vefat eden yakınlarının olduğu canlandırma odasına girmeye çalışıyor. Sağlık çalışanları da bu duruma karşı duruyor ve barikat kuruyor.”

Sağlık çalışanları ve hastanede çalışan görevliler, saldırıyı yara almadan atlattı. 

Öte yandan, saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Şiddetin ihtimali bile olmamalı. Devlet geçit vermeyecek” açıklamasını yaptı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler