Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Aralarında Altınbaş Üniversitesi’nin sahiplerinin de olduğu 60 kişiye dolandırıcılık operasyonu: Devletin 22 milyon lira zarara uğratıldığı öne sürüldü

Deniz araçlarına uygulanan ÖTV muafiyetinden faydalanmak için kullanılmayan deniz araçlarına akaryakıt aldıkları ileri sürülen 60 kişiye operasyon yapıldı. İstanbul ile birlikte 12 farklı ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, aralarında Altınbaş Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Altınbaş ile Altınbaş Vakfı Başkanı Sofu Altınbaş’ın da olduğu 35 kişi gözaltına alındı. Suçlamalar kapsamında devletin toplam 22 milyon lira zarara uğratıldığı öne sürülüyor.

ÖTV muafiyetinden faydalanmak için kullanılmayan deniz araçlarına akaryatık aldığı belirtilen 35 kişi nitelikli dolandırıcılık, sahtecilik ve suç örgütü kurmak iddialarıyla gözaltına alındı. Soruşturmada ismi geçen 25 kişi ise hâlâ aranıyor. 

Soruşturma kapsamında Altınbaş Holding’in yönetim kurulu üyeleri olan Altınbaş Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Altınbaş ile Altınbaş Vakfı Başkanı Sofu Altınbaş da gözaltına alındı. Sofu Altınbaş, ifadesinin ardından sağlık sorunları nedeniyle serbest bırakılırken Ali Altınbaş’ın gözaltı süreci devam ediyor. 

Devletin 22 milyon lira zarara uğratıldığı belirlendi

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün altı ay süren çalışmaları sonucu, devletin 22 milyon lira zarara uğratıldığı ileri sürüldü.

Altınbaş ailesine Kıbrıs’ta da operasyon yapılmıştı

Altınbaş ailesine 2019 yılında Kıbrıs’ta da operasyon yapılmıştı. Kıbrıs’taki yerel haber platformlarından “Haberalkibrisli.net” adlı internet sitesinin 12 Kasım 2019 tarihli haberine göre, Altınbaş Holding’in yönetim kurulu üyelerinden Vakkas Altınbaş, “resmi evrak sahteleme ve tedavüle sürme” suçlamasıyla Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Dört gün tutuklu kalan Vakkas Altınbaş’ın dava süreci devam ediyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler