Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

169 ülkeden 5 milyondan fazla oyla belirlenen 3. Uluslararası İzmir Film Festivali Altın Artemis ödülleri sahiplerini buldu

Anadolu Sinema Televizyoncular Meslek Birliği (ASİTEM) tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteği ile düzenlenen 3. Uluslararası İzmir Film Festivali’nin kazananları belli oldu. Noter eşliğinde 169 ülkeden 5 milyon 363 bin oy kullanılan festivalde öne çıkan yapım “7. Koğuştaki Mucize” oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle ASİTEM tarafından düzenlenen 3. Uluslararası İzmir Film Festivali‘nde “7. Koğuştaki Mucize” En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dallarında ödül aldı.

Festivale yeni eklenen kategorilerden televizyon dizilerinde ise Star TV’de yayınlanan “Sefirin Kızı” dizisi, En İyi Kadın, Erkek, Yardımcı Kadın, Yardımcı Erkek ve Çocuk Oyuncu dallarındaki ödüllere layık görüldü.

En İyi Dizi dalına seçilen bir diğer televizyon dizisi ise ATV’de yayınlanan “Hercai” oldu.

Yeni eklenen bir diğer kategori olan Dijital Diziler‘de ise Netflix Türkiye yapımı olan “Atiye”, En İyi Yapım, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın ve Erkek Oyuncu dallarında dört ödül kazandı.

Festival çevrimiçi yapıldı

İzmir Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenen Altın Artemis ödül gecesi, koronavirüs salgını nedeniyle Medusa Medya Televizyon stüdyolarında, kazananların video katılımı eşliğinde dijital ortamda yayına hazırlandı.

Festivali hayata geçirmenin mutluluğu içinde olduğunu belirten ASİTEM ve Festival Başkanı Muammer Sarıkaya, “Elimizdeki verilere göre, 169 ülkeden 5 milyon 363 bin oy kullanıldı. Yanımızda olan herkese sonsuz teşekkürler” dedi.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.