Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türk Tabipleri Birliği 72. Büyük Kongresi’nin seçimini mevcut yönetimdeki Etkin Demokratik TTB Grubu kazandı

Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) 72. Büyük Kongresi bugün Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası önündeki öğrenci kantininde yapıldı. Seçimin kazananı, TTB’nin mevcut yönetimindeki Etkin Demokratik Grubu oldu. Grubun TTB Merkez Konseyi Genel Başkanlığı adayı, Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı.

TTB’nin 72. Büyük Kongresi’nde Etkin Demokratik TTB Grubu ile Bağımsız Hekimler Birliği Grubu yarıştı. Mevcut yönetimde olan Etkin Demokratik TTB Grubu, bu yıl da seçimi kazandı. Grubun listesinde TTB Merkez Konseyi Genel Başkanlığı için eski Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı aday gösterildi.

TTB Merkez Konseyi adayları listesinde Şebnem Korur Fincancı, Çiğdem Aslan, Meltem Günbeği, Vedat Bulut, Alican Bahadır, Deniz Erdoğdu, İbrahim Akkurt, Kazım Doğan Eroğulları, Onur Naci Karahancı, Ali İhsan Ökten ve Halis Yerlikaya yer alıyor.

TTB Yüksek Onur Kurulu’na ise Naki Bulut, Sezai Berber, Şeyhmus Gökalp, Taner Gören, Hafize Öztürk Türkmen, Yıldıray Orhon, Ömer Özkan Özdemir, Irmak Saraç ve Lale Tırtıl aday gösterildi.

TTB Denetleme Kurulu için ise adaylar şöyle: Nilay Etiler Lordoğlu, Filiz Ak Azar ve Fırat Erkmen.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.