Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

11. Balkans Beyond Borders Kısa Film Festivali bu yıl salgın nedeniyle çevrimiçi yapılacak

İzmir’de bu yıl 1-4 Ekim 2020 tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan 11. Balkans Beyond Borders (BBB) Kısa Film Festivali, koronavirüs önlemleri kapsamında çevrimiçi yapılacak. Tüm film gösterimleri ve atölyeler, Youtube ve Facebook üzerinden canlı yayınlanacak.

Oyuncular arasında köprüler kurulmasını hedefleyen ve bu yıl “tezatlık ve güven” temasıyla düzenlenen festival, “Bu farklılığı yaratacak olan sizlersiniz” diyerek katılımcılarına sesleniyor. 

Balkans Beyond Borders, genç yönetmenleri, tedirgin edici yüzeyselliği aşmak ve toplumsal, ekonomik, dini ve günlük tezatlıkları derin bir şekilde ele almaya teşvik ediyor. Türkiye yapımı dokuz filmin de yer aldığı toplam 32 Balkan yapımı filmin yarışacağı festival bu yıl koronavirüs önlemleri nedeniyle çevrimiçi yapılacak.

Festivalde 2010 yılından bugüne kadar 380’den fazla Balkan yapımı filme altı ülke (Sırbistan, Yunanistan, Arnavutluk, Romanya, Bosna-Hersek, Belçika) ve sekiz şehir (Belgrad, Atina, Bükreş, Saraybosna, Tiran, Selanik, Brüksel, Novi Sad) ev sahipliği yaptı. Her yıl farklı bir şehirde düzenlenen festivalin amacı, Balkanlar’daki yerel festivaller arasında işbirliğini artırmak.

Festivalin jüri üyeleri, Türkiye’den oyuncu Nesrin Cavadzade, Yunanistan’dan yönetmen Jacqueline Lentzou, Romanya’dan Mihaela Constantinescu olacak.

Festival programı için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.