Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bir şehrin hikayesi – Ermenek (3): Belediye Başkanı Atila Zorlu anlatıyor

Ermenek Belediye Başkanı Atila Zorlu, 2019 yerel seçimlerinde İYİ Parti’den belediye başkanı seçildi. Oyların yüzde 55’ini alan Zorlu’yu CHP de destekledi. Zorlu, Medyascope’tan Ufuk Çeri’nin sorularını yanıtladı.

Ermenek’in dağlık araziye kurulduğunu söyleyen Zorlu, “Tarım arazileri elverişsiz olduğu için ekonomi maden üzerine kurulu” dedi.

Karaman Ermenek’te 2014’te meydana gelen maden faciası öncesi dört bin kişinin geçimini maden ocağından sağladığını söyleyen Zorlu, “2014 sonrası maden ocakları kapandı. Devlet tarafından kapanmadı, işverenler kârlı görmedikleri için kapandı. Madenlerden sonra bölgede büyük bir istihdam sıkıntısı yaşandı. Esnaf da zor günler geçiyor” diye konuştu.

Koranavirüs salgınıyla beraber, vatandaşın mağduriyetini azaltacak çalışmalar yaptıklarını belirten Zorlu, “Devletten 10 gün önce ‘Vefa destek hattı’ kurduk. Her eve 20 ton su hediye ettik” dedi.

Madende bir aydır süren direnişi çok değerli bulduğunu belirten Zorlu şunları söyledi: “Ermenekli herkesin ailesinde ya madenden emekli olan ya da hayatını kaybeden biri vardır. Şu anda direnen madencilere belediye olarak sahip çıkıyoruz. İYİ Parti Genel Merkezi de destek oluyor. Vekillerimiz madencileri ziyarete geldi. Direnişçiler arasında 12-13 aydır maaş almayanlar var.  Ailelerinin geçimini tam sağlayamıyoruz ama düzenli erzak yardımı, çocuk bezi gibi yardımlarla elimizden geldikçe destek oluyoruz. Meşru ve hukuki çerçevede haklarını almaları için destekliyoruz.”

Belediye olarak turizm ile ilgili projeleri olduklarını söyleyen Zorlu, “Ermenek’in eski görkemli günlerine kavuşabilmesi için madenlerimizin yeniden açılma mecburiyeti var” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.