Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İçişleri Bakanlığı’ndan koronavirüs tedbirleri için yeni genelge: “Şehir içi toplu ulaşımda ve konaklama tesislerinde HES kodu zorunlu olacak”

Koronavirüs salgınına karşı alınan önlemlere bir yenisi daha eklendi. İçişleri Bakanlığı’nın 81 ilin valiliğine gönderdiği yeni genelgeyle, şehir içi toplu ulaşımda ve konaklama tesislerinde HES kodu sorgulama zorunlu oldu. 

Gönderilen genelgeyle beraber artık, şehir içi toplu ulaşım araçlarında kullanılan kişiye özel akıllı seyahat kart sistemleri, Sağlık Bakanlığı’nın HES uygulamasına entegre edilecek. Koronavirüs tanılı ya da temaslısı olanların varsa kişiselleştirilmiş seyahat kartları, izolasyon süresi boyunca otomatik olarak askıya alınacak.

Ayrıca, koronavirüs tanılı ya da temaslısı olan ve izolasyonda olması gerektiği halde toplu ulaşım kullananlar hakkında suç duyurusunda bulunulacak.

HES kodu sorgulaması yapmadan veya sorgulama sonucunu gözetmeden müşterilerinin konaklamasına izin veren tesisler 10 gün faaliyetten men edilecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler