Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bir şehrin hikayesi – Ermenek (4): Maden işçileri direnişi anlatıyor

Karaman’ın Ermenek ilçesindeki Cenne Maden Ocağı’nda çalışan işçilerin ücretleri ödenmediği için başlattığı eylem bir ayını doldurdu. Medyascope, Ermenek’te işçilerle görüştü.

Bağımsız Maden İşçileri Sendikası’na (Bağımsız Maden-İş) üye olan Ermenek Cenne Linyit Kömür İşletmesi işçileri, bir yıldır alamadıkları ücretlerin verilmesi, işçi sağlığı ve iş güvenliği koşullarının iyileştirilmesi için maden ocağının girişinde iş bırakma eylemi yapıyor.

Medyascope’tan Ufuk Çeri, Ermenek’te işçilerle birlikte madene inerek işçilerin çalışma koşullarına tanıklık etti. Çeri’ye konuşan işçiler, Ermenek madenlerinde ücretlerini ancak iş bırakma yaparak alabildiklerini söyledi. 2014 yılında 18 kişinin öldüğü maden faciasından sağ kurtulan Mesut Öner, “Çalışıyoruz, ücret alamıyoruz. Babamın aldığı emekli maaşı ile geçiniyoruz. Eşim hamile, bir şey istediğinde alamıyorum” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.