Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ege Üniversitesi’nde 10 öğrenciyi taciz ettiği iddia edilen akademisyenin soruşturması 2019’dan beri sonuçlandırılmadı

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde öğrenim gören 10 öğrenci, fakültede görevli Prof. Dr. Z.E.B. hakkında kendilerini taciz ettiği iddiasıyla şikayette bulunmuştu. Öğrencilerin şikayeti ve şahitlerin ifadelerine rağmen dekanlık, soruşturmayı 2019’dan beri sonuçlandırmadı. Medyascope’tan Hazar Dost, tacize tepki gösteren Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileriyle konuştu.

“Olay önce fakültede dedikodu olarak duyuldu”

İsmini vermek istemeyen bir öğrenci, olayların ilk olarak fakültede dedikodu olarak duyulduğunu, mağdurların ya da şahitlerin olayları kimseye anlatmadığını belirtti. “Biz bu olayı dedikodu olarak duyduk. Bir şekilde mağdurlara ulaştık ve doğruladık” diyen öğrenci, olayın duyulmasının ardından fakültedeki öğrencilerin öfkelendiğini söyledi.

“Ne yapabileceğimizi düşündük, ses çıkarmamız gerekiyordu”

Olayın duyulmasının ardından ne yapabileceklerini düşündüklerini belirten öğrenci, “Sınıf gruplarında insanların tepkilerini ölçtük ve toplu bir WhatsApp grubu açtık” dedi. WhatsApp grubu üzerinden belirlenen bir etiket ile sosyal medya platformları üzerinden tepkilerini dile getirmeyi kararlaştıran öğrenciler, dün (30 Eylül) Twitter’da #EgeDişteTaciz etiketini kullanarak tepkilerini paylaştı. 

Olayın üstünün örtüleceği konusunda endişeli olan öğrenciler, bazı akademisyenlerin olayın duyulması halinde kendilerini derslerden geçemeyecekleri konusunda tehdit ettiklerini öne sürdü.  

Medyascope’a konuşan öğrenci, dekanlık tarafından yürütülen soruşturmada gizlilik kararı olduğunu da söyledi. Bugün (1 Ekim) dekanlıkta bir toplantı yapılacağını ve soruşturmanın gidişatı hakkında bilgilendirileceklerini belirten öğrenci, “Sosyal medyada herkes bu olayı konuşuyor. Geri dönüşler hepimizi mutlu etti, yalnız olmadığımızı anladık” diye konuştu.

Öte yandan, Ege Üniversitesi Rektörlüğü’nün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlık makamının görev, yetki ve sorumluluğunda açılan soruşturmalar, rektörlüğümüz tarafından da titizlikle takip edilmekte olup bu soruşturmaların ivedilikle sonuçlandırılması sağlanacaktır. Kamuoyunun bilgisine sunarız” denildi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler