Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ahmet Davutoğlu, Gelecek Partisi Ankara İl Kongresi’nde konuştu: “Sarayda yaşayanlar halkın nasıl yaşadığını umursamazlar”

Haber: Okan Yücel & Fehimcan Şimşek

Gelecek Partisi’nin Ankara İl Kongresi, bugün (2 Ekim) saat 15.00’te partinin genel merkezinde gerçekleştirildi. 20 Ağustos’ta Gelecek Partisi üyeliğinden yedi ilçe başkanı ile birlikte istifa eden Osman Hakan Kılıç’ın yerine Ankara İl Başkanı olarak göreve gelen Feramuz Üstün kongrenin açılış konuşmasını yaptı. Üstün, ‘’Havuz medyasının iddialarının aksine Ankara teşkilatının ne kadar sağlam olduğunu gördük” dedi. Üstün’den sonra sözü Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu aldı.

Konuşmasının başında Ankara halkına ve parti yetkililerine teşekkür eden Davutoğlu, en geç kasım ayında partinin büyük kongresini gerçekleştireceklerini parti üyelerine müjdeledi. Türkiye’nin ağır bir siyasi ve ekonomik kriz içinde olduğunu belirten Davutoğlu, ‘’Bu krizlerin müsebbibi olan ve bunları çözme sorumluluğunu taşıyan iktidar ülkeyi yönetmekten, ekonomiyi idare etmekten açıkça vazgeçmiş durumda’’ dedi.

Yeni Ekonomi Programı’na eleştiri

Hafta içinde açıklanan Yeni Ekonomi Programı’nın en büyük hedefinin 13 yıl önceki kişi başına düşen milli gelir seviyesini yakalamak olduğunun altını çizen Davutoğlu, “Alın size şahlanan ekonomi. Alın size tam teşekküllü palavra. Alın size koskoca bir biz batırdık itirafı’’ diye konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ‘’Dolara hiç bakmıyorum, umursamıyorum’’ sözlerine yanıt olarak ‘’Aslında yeni planın ismi ‘Umursamıyorum’ olsaydı çok yerinde olurdu’’ diyen Davutoğlu, ülkenin dış borçlarından ve Merkez Bankası’nın cari açıklarından bahsederek konuşmasına devam etti.

“AYM’ye bile tahammülleri yok”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli‘nin Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) ilişkin açıklamalarını da değerlendiren Davutoğlu, “Arada bir kafalarına yatmayan demokratik kararlar çıktığı için AYM’ye bile tahammülleri yok’’ derken başka kurumlar için alınan kapatılma kararlarına da karşı olduğunu belirtti.

“Hükümet tüm öğrencilere ücretsiz internet sağlamak zorunda”

Koronavirüs salgını nedeniyle çevrimiçi eğitim modeline dönen eğitim-öğretim sisteminin eksikliklerinden de bahseden Davutoğlu, hükümetin tüm öğrencilere ücretsiz internet sağlamak ve durumu olmayan öğrencilere de tablet veya bilgisayar dağıtmak zorunda olduğunu söyledi.

Davutoğlu’nun konuşması ara ara küçük bir grubun attığı sloganlarla kesilirken sözlerinin en çok alkış aldığı kısımlar ise iktidara eleştiri yaptığı bölümlerdi.

Kongre kapalı alanda yapıldı

Gelecek Partisi’nin Ankara İl Kongresi, 26 Temmuz’daki genel merkez açılışının aksine bina içindeki kapalı bir alanda düzenlendi. Konferans salonunda dezenfektan bulunmazken salon girişindeki dezenfektan da bitmişti. 

Salgın nedeniyle planlanandan daha az ziyaretçi kabul edilse de salondaki sandalyeler sosyal mesafe kurallarına göre düzenlenmemişti. 

Kongre programı salgın nedeniyle planlanandan kısa tutuldu. Ahmet Davutoğlu’nun konuşmasının ardından kalabalığın büyük kısmı dağıldı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.