Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

KYK, onur öğrencisinin karşılıksız bursunu, “Ortalaman düşük” diyerek öğrenim kredisine çevirdi

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), dönem başında burs başvurusu yapan öğrencilerin gelir durumlarını göz önünde bulundurarak bazı öğrencilere geri ödemesiz öğrenim bursu veriyor. Öğrencilerin aldıkları geri ödemesiz bursu kaybetmemesi için dörtlük sistemde en az 2 (iki) ortalama yapması gerekiyor. Fakat KYK, Marmara Üniversitesi’nde okuduğu bölümde 3 (üç) ortalamayla onur öğrencisi olan Eylül K.’nin bursunu, “Ortalamanız düşük” diyerek kesti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, Eylül K.’nin telefonuna “Bakanlığımızdan almakta olduğunuz bursunuz, 2019-2020 öğretim yılı sonu itibariyle hazırlık sınıfını geçememeniz ya da genel not ortalamanızın 4’lük sistemde 2’nin altında olması sebebiyle Ekim 2020 tarihinden itibaren öğrenim kredisine çevrilmiştir” mesajını gönderdi.

Medyascope‘a konuşan Eylül K., bu duruma anlam veremediğini söyledi ve “Ortalamam 3’ün üstünde, onur öğrencisiyim. Alttan dersi bırakın üsten ders alıyorum” dedi.

Eylül K., Marmara Üniversitesi’nin öğrenci işlerine ulaşamadığını, KYK’nın sosyal medya hesaplarından da çözüm odaklı dönüş alamadığını ve bu duruma itiraz edeceğini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler