Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cristiano Ronaldo, tecavüz ettiği iddia edilen kadını susturmak için para ödemekle suçlandığı davada hakim karşısına çıkabilir

Dünyaca ünlü Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo, 2009 yılında ABD’li model Kathryn Mayorga’ya tecavüz ettiği iddiasıyla yargılandığı davada Mayorga’ya susması için para ödediği suçlamasıyla hâkim karşısına çıkabilir.

Derleyen: Cemre Su Arvas

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) vatandaşı olan model Kathryn Mayorga, Juventus’un dünyaca ünlü yıldızı Cristiano Ronaldo’nun 2009 yılında kendisine tecavüz ettiğini öne sürmüş, 2018 yılında açılan dava yeteri kadar kanıt olmadığı için düşürülmüştü. Bugün (7 Ekim) ise ABD’de görülecek davanın yargıcı Jennifer Dorsey, Ronaldo’nun avukatlarının Mayorga’ya davayı geri çekmesi için para teklif ettiği iddiaları üzerine, ünlü futbolcunun iddiaları yanıtlamak üzere mahkeme tarafından dinlenebileceğini açıkladı.

İddiaya göre, ünlü futbolcunun avukatları 2010 yılında Mayorga’ya susması için 375 bin dolar ödemiş ve Mayorga’nın o dönem akli dengesinin yerinde olmadığı öne sürülmüştü. Yargıç Dorsey, Mayorga’nın anlaşmanın teklif edildiği dönemde akli sağlığının yerinde olup olmadığına dair kanıtların incelemeye alınacağını açıkladı.

Ronaldo ve Mayorga

Ronaldo’nun avukatı Peter Christiansen ve Mayorga’nın avukatları konu hakkında henüz bir açıklama yapmazken Ronaldo ve Mayorga’nın mahkeme salonunda bulunması gerekip gerekmediğine dair de henüz bir açıklama yapılmadı. Yargıç Dorsey’in, davaya katılıp katılmama konusuna karar vermeleri için taraflara kasım ayına kadar süre tanıdığı belirtildi.. 

Mayorga’nın iddiasına göre Ronaldo, 2009 yılında ABD’nin Las Vegas kentindeki bir otelde kendisine cinsel saldırıda bulunmuştu. ABD’li modelin avukatı Leslie Mark Stovall, Mayorga’nın çocukluğunda öğrenme güçlüğü çektiğini ve anlaşma imzalaması için Ronaldo’nun temsilcileri tarafından zorlandığını ancak anlaşmayı imzalayacak cezai ehliyete sahip olmadığını öne sürmüş, Ronaldo ise 2018 yılında ortaya çıkan tecavüz iddialarını reddederek Mayorga ile arasında geçenlerin Mayorga’nın rızası dahilinde olduğunu ve bunun bir karalama kampanyası olduğunu iddia etmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.