Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kırıkkale ve İzmir’de çok sayıda kişi sahte içkiden zehirlendikleri şüphesiyle hastaneye kaldırıldı, toplam sekiz kişi hayatını kaybetti

Kırıkkale ve İzmir’de çok sayıda kişi sahte içkiden zehirlendi. Kırıkkale’de yedi kişi sahte içki nedeniyle hayatını kaybetti. İzmir’de de 18 kişi sahte içki nedeniyle rahatsızlanıp hastaneye kaldırıldı, bir kişi hayatını kaybetti.

Kırıkkale’de sekiz kişi, sahte içkiden zehirlendikleri şüphesiyle hastaneye başvurdu. Hastanede tedavi altına alınan sekiz kişiden yedisi hayatını kaybetti, bir kişinin yoğun bakımda tedavisi sürüyor. Olayla ilgili Kırıkkale’de üç kişi gözaltına alındı.

Kırıkkale Valiliği konuya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

“İlimiz Yüksek İhtisas Hastanesi’ne alkol zehirlenmesi şüphesiyle 07-08 Ekim 2020 tarihlerinde toplam sekiz vatandaşımız intikal etmiş olup yedi vatandaşımız vefat etmiş, bir vatandaşımızın tedavisi ise halen devam etmektedir. Konu ile ilgili olarak yapılan ilk araştırmada, şahısların aynı marketten temin ettikleri dezenfektan olarak kullanılan etil alkol bazlı yüzey temizleyici sıvılara içki aromaları karıştırmak suretiyle kendi yaptıkları karışımı içmeleri neticesinde zehirlenmiş oldukları anlaşılmıştır.”

İzmir’de de sahte içki nedeniyle 18 kişi hastaneye kaldırıldı

İzmir’in Konak, Karabağlar, Gaziemir ve Bayraklı ilçelerinde de zehirlendiğini söyleyen 18 kişi hastanelere başvurdu, bir kişi hayatını kaybetti. 7’si ağır 17 kişinin ise tedavileri sürüyor.

Polis 10 şüpheliyi gözaltına aldı

İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yaşanan zehirlenme vakaları sonrası operasyon başlattı.

Dört işyeri, bir depo ve bir eve yönelik operasyonda aynı suçtan poliste kayıtları bulunan 10 şüpheli gözaltına alındı. Baskın yapılan depoya daha önce dört kez aynı nedenle operasyon düzenlendiği ve sahipleri hakkında işlem yapıldığı öğrenildi. Operasyon devam ederken, zehirlenen kişilerden bir kısmının sahte içkileri satın aldığı, bir kısmının ise evde kendilerinin imal ettiği belirlendi.

1 Ekim’deki operasyonda 11 bin litre etil alkol ele geçirilmişti

Güvenlik güçleri, 1 Ekim’de İzmir’in Bornova ilçesine bağlı Doğanlar Mahallesi’ndeki bir depoya operasyon yapmış, 11 bin litre etil alkol ile sahte içki yapımında kullanılan malzeme ele geçirmiş, iki şüpheli gözaltına alınmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.