Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu ile söyleşi: “Genel kurullarımız Metin Feyzioğlu’na yeni olanaklar sunmak için iptal edildi”

İçişleri Bakanlığı’nca yayımlanan genelge ile sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri, birlik ve kooperatifler tarafından düzenlenecek etkinlikler koronavirüs tedbirleri kapsamında 1 Aralık’a kadar iptal edildi. Genelge, ekim ayında yapılacak baro genel kurullarını da kapsıyor. İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu, bu kararın, “Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’na yeni olanaklar sunulması için” alındığını söyledi.

76 baro tarafından yapılan açıklamada, baro genel kurullarının iptal edilmesi kararı şöyle eleştirildi: “1136 Sayılı Avukatlık Kanunu’nun 82. maddesi Baro Genel Kurulları’nın son rakamı çift olan yıllarda olmak kaydıyla iki yılda bir ekim ayının ilk haftası içinde toplanacağını düzenlemektedir. Yasal hüküm, önce tavsiye genelgesi ile, akabinde İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla ve son olarak da YSK kararı ile çiğnenmiştir. 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nda hıfzıssıhha kurullarının genel kurul erteleme yetkisi bulunmamaktadır. Hal böyleyken yasayla getirilen bir düzenlemenin genelge, kurul kararı gibi işlemlerle ortadan kaldırılması açıkça hukuka aykırıdır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.