Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki ateşkes bozuldu: Taraflar birbirini suçluyor

Azerbaycan ve Ermenistan arasında 27 Eylül’de Dağlık Karabağ’da başlayan çatışmaların, önceki gün (10 Ekim 2020) yapılan ateşkes anlaşmasıyla durması bekleniyordu fakat 24 saat geçmeden ateşkes bozuldu. Taraflar, birbirini ateşkesi ihlal etmekle suçluyor.

Bugün (11 Ekim 2020) Azerbaycan Cumhurbaşkanı Danışmanı ve Sözcüsü Hikmet Hacıyev, Ermenistan‘ın ülkenin ikinci büyük şehri Gence‘ye füze saldırısı düzenlediğini ve bu saldıralarda en az yedi sivilin hayatını kaybettiğini, 33 kişinin ise ağır yaralandığını söyledi.

Hacıyev, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, sivilleri ve enerji altyapısını hedeflediğini belirttiği Ermenistan’ı savaş suçu işlemekle suçladı.

Ermenistan Savunma Bakanlığı ise Bakü yönetiminin bu iddialarını yalanladı ve Azerbaycan ordusunun Dağlık Karabağ bölgesinde Ermenilerin yaşadığı bölgeleri vurduğunu ileri sürdü.

Bakanlık sözcüsü Shushan Stepanyan, ateşkesin başlamasından beş dakika sonra Azerbaycan’ın, Dağlık Karabağ’ın Hadrut şehrinde bir kasabayı bombaladığını ve iki sivilin hayatını kaybettiğini iddia etti ve “Azerbaycan ordusu, ilan edilmiş olan insani ateşkesi ihlal ederek 12.05’te saldırı düzenledi. Dağlık Karabağ savunma ordusu bu saldırıya karşı gerekeni yapacak” dedi. Ayrıca Ermenistan ordusu, bugün Azerbaycan tarafından yapılan saldırılarda 25 askerin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Dağlık Karabağ’daki Ermeni güçlerinin lideri olarak bilinen Arayik Haratyunyan, bu sabah yaptığı açıklamada durumun nispeten sakin olduğunu ancak bunun değişebileceğini söyledi.

Haratyunyan, önceki gün (10 Ekim 2020) Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda ise Azerbaycan’ın ateşkese uymadığını, Hadrut kentine saldırıların devam ettiğini belirtti.

Türkiye Mlli Savunma Bakanlığı’nın resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Ermenistan’ın savaş suçu işlediğini ve ateşkesi bozduğu belirtildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.