Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

RTÜK, 72 saat içinde lisans başvurusu yapmazsa Spotify’a erişim engeli getirecek

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), internet üzerinden yayın yapan Spotify, FoxPlay, Medyaport TV ve Paylas FM’e lisans başvurusu yapmaları için 72 saat süre tanıdı. RTÜK’ün ihtarnamesinde belirtilen yayıncı kuruluşlar bu süre içinde lisans başvurusunda bulunmazsa sitelerine erişim engeli getirilecek.

Resmi Gazete’de 1 Ağustos 2019 tarihinde, “Radyo, televizyon ve isteğe bağlı yayınların internet ortamından sunumu hakkında yönetmelik” yayımlanmıştı. Bu yönetmelik ile internet ortamında yayın yapmak isteyen kuruluşlara, yayın lisansı alma zorunluluğu getirilmişti.

RTÜK bugün yayımladığı ihtarnamede, henüz yayın lisansı başvurusunda bulunmayan Spotify, FoxPlay, Medyaport TV ve Paylaş FM’e 72 saat süre tanıdı. Lisans başvurusunda bulunmayan ve üç aylık lisans ücretinin yatırmayan kurumların sitelerine erişim engeli getirilecek.

Aynı yönetmeliğin bir başka maddesine göre lisans başvurusu yapılmaması durumunda, yayın yapan gerçek kişiler ile tüzel kişilere yönetim kurulu üyelerine ve genel müdürlere suç duyurusunda bulunulacak.

Netflix, Amazon Prime Video ve Mubi gibi bazı uluslararası yayıncılar ise lisans için başvuru süreçlerini başlatmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.