Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TTB: Bir günde beş sağlık çalışanı daha koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Twitter hesabından bir günde beş sağlık çalışanının daha koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiğini duyurdu.

TTB’nin yaptığı açıklamaya göre son 24 saatte yaşamını yitiren sağlık çalışanları, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde otomasyon görevlisi olarak çalışan Ferhat Gencer (45), Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi personeli Harun Dönmez (53), 10 gündür yoğun bakımda koronavirüs tedavisi gören ve İstanbul’da işyeri hekimi olarak çalışan Dr. Salih Kanlı, Elazığ Eğitim Araştırma Hastanesi’nde kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olarak çalışan Dr. Turan Yıldırım ve Batman‘ın Sason ilçesinde ebe olarak çalışan Yasemin Çolak (28).

Kısa bir süre önce lösemiyi yenen ve 15 gündür koronavirüs tedavisi gören ebe Yasemin Çolak’ın vefatıyla ilgili İş Sağlığı ve Güvenliği Meclisi Twitter’dan şu açıklamayı yaptı: “Yasemin Çolak, 28 yaşında. Batman Sason Aile Sağlığı Merkezi’nde hemşire. Lösemiyi yenmişti ve Ankara’da tedavisine devam ediliyordu. Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Ailesine ve sağlık emekçilerine başsağlığı diliyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.