Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüs hastaları denek olarak mı kullanıldı, araştırmanın makalesi neden silindi? – Dr. Nuriye Ortaylı ile söyleşi

Araştırmacıları arasında Sağlık Bakanı Yardımcısı Şuayip Birinci’nin de yer aldığı, yayımlanıp sonradan silinen bir bilimsel makalede, Türkiye’de 16 koronavirüs hastası üzerinde içeriği açıklanmayan bir ilacın denendiği yazıldı. İlacın içeriğinin belirtilmemesinin sebebinin ise patent başvurusu süreci olduğu söylendi.

Olaya ilişkin Yetkin Report’ta yayımladığı yazısında “Neresinden baksanız skandal” diyen halk sağlığı uzmanı Dr. Nuriye Ortaylı, Şükran Şençekiçer’in konuğu oldu. Ortaylı, kendisi okuduktan çok kısa süre sonra silinen makalenin içeriğini, makalede araştırmacı olarak yer alan kişileri, araştırmanın içeriğindeki ve hastalar üzerinde bu şekilde ilaç denenmesindeki sorunları anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.