Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ücretleri ödenmeyen BİMEKS işçileri, patronlarının evinin önünde eylem yaptı: “Ahmet Akgiray villanı sat, hakkımızı ver!”

Birikmiş maaşlarını ve tazminatlarını alamadan işten çıkarılan BİMEKS işçileri, şirketin sahibi Ahmet Akgiray’ın İstanbul’un Çekmeköy ilçesinde bulunan evinin önünde eylem yaptı. 

Akgiray’ın Çekmeköy’deki evinin önünde “Akgiray villanı sat, hakkımızı ver!” yazılı pankart açan işçiler, çalışırken giydikleri BİMEKS tişörtlerini yaktı. 

Eylemde konuşan BİMEKS işçisi Leyla Akıncı, “BİMEKS’te dört yıl çalıştım. Benimle beraber yaklaşık 1.500 işçinin hakkını vermediler. Dört ay boyunca maaş almadan çalıştım ama bu insanlar buradaki villada oturuyor” dedi. 

Mahalle sakinlerine de seslenen Akıncı, “Bunlarla komşuluk etmeyin. Bunların nasıl insanlar olduğunu görün. Biz mahkemede dava açtık ve kazandık. Akgiray benim hiçbir şeyim yok diyor ama buradaki villada oturuyor. Villanı sat ve paramızı öde” diye konuştu. 

Akgiray’ın kendisine “Ben evimi, arabamı satar maaşları öderim” dediğini belirten Akıncı, “Bunların hiçbirini yapmadı. Parasına para kattı. Yurtdışı hesaplarına aktardı. Ben hakkımı yedirmem” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.