Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ODTÜ dostları 8 Kasım’da Dünya’nın çevresini koşacak – İstanbul ODTÜ Mezunlar Derneği üyeleri ile söyleşi

8 Kasım’da 42’ncisi koşulacak olan İstanbul Maratonu’nun 8 kilometrelik “halk yürüyüşü” ve 16 kilometrelik parkurları koronavirüs salgını sebebiyle iptal edildi. Yedi yıldır maratona “yardımseverlik koşusu” kapsamında katılıp topladıkları bağışlarla ODTÜ’lü öğrencilere burs sağlayan İstanbul ODTÜ Mezunlar Derneği (ODTÜMİST) başlattıkları yeni bir inisiyatifle salgın koşullarına karşın hedef büyüttü. Bolivya, İtalya, Kanada ve İstanbul’dan Medyascope’a bağlanan ODTÜMİST üyeleri inisiyatiflerini izleyicilerimizle paylaştı.

“Bir Günde Dünyayı Koş” diyen ODTÜMİST’in hedefi, etkinliğe dünyanın her yerinden bireysel olarak katılacak koşucuların toplamda 40 bin kilometre, yani Dünya’nın çevresini koşabilmesi. Etkinliğe 26 Ekim itibarıyla kaydolan 68 ülkeden 1.674 gönüllü, 17 bin 423 kilometre koşacak. Etkinliğin temel amacı, ODTÜMİST’in yedi yıldır İstanbul Maratonu sırasında toplanan bağışlarla yaptıkları burs yardımının bu yıl da önlemlere rağmen devam ettirilebilmesi.

Medyascope’a bağış toplama süreciyle ilgili konuşan ODTÜMİST Burs’tan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Oya Tığlı düzenledikleri etkinlik sayesinde 1 milyon TL bağış toplamayı hedeflediklerini anlattı. “Bir Günde Dünyayı Koş” etkinşiğine koşucu olarak veya bağışlarla destek vermek isteyenler bu linkten kampanya hakkında daha fazla bilgiye ulaşabilir ve kayıt yaptırabilir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.